Brošura (franc. brochure), meko ukoričena knjiga manjeg opsega. Prema UNESCO-ovoj definiciji iz 1964., brošura je neperiodička publikacija od najmanje pet, a najviše 48 stranica, ne računajući omot. Nakon izuma tiska u obliku brošure najčešće se objavljuju radovi polemičkog i promidžbenog sadržaja. Do pojave časopisa i novina, oblik brošure koristio se za brzo objavljivanje kratkih radova u kojima autori reagiraju na suvremene događaje ili pojave u društvu, a danas i za izdavanje službenih publikacija i publikacija znanstv. društava. U bibliotekarstvu i bibliografiji brošura se obrađuje kao i knjiga.

Citiranje: brošura. Hrvatska enciklopedijamrežno izdanje. Leksikografski zavod Miroslav Krleža, 2013. – 2024. Pristupljeno 8.5.2024. <https://enciklopedija.hr/clanak/brosura>.


Trebaš li i ti izradu klamanih brošura ili kataloga, onda si na pravoj adresi.

Prije nego nam pošalješ UPIT ZA TISAK ili NARUČIŠ OVDJE, provjeri sljedeće:

- naklada: koliko brošura ti je potrebno, ako nisi siguran, provjeri cijenu za više opcija kako bi dobio najbolji omjer količine i cijene!

- opseg: najmanje 4 strane a najviše 96 strana - pazi da je opseg djeljiv s 4. :-)

- gramatura papira: preporučamo težinu papira od 80 do maksimalno 170 gr za knjižni blok, mat, sjajni ili ofsetni

- tisak: jednobojni ili color tisak

- rok isporuke: malo kasniš sa pripremom ali imaš rok do kada ti treba? Najavi nam unaprijed, potruditi ćemo se odraditi u traženom roku!


KLAMANI UVEZ


Klamani uvez uobičajen je kod brošura, bilježnica i raznih prospekata manjeg opsega. Broj stranica za klamnanje ovisi o debljini papira ali najčešće ne prelazi 96 stranica.

POŠALJI UPIT

IZRADA BROŠURA OD RECIKLIRANIH ILI SPECIJALNIH PAPIRA

TURISTIČKE I PROMOTIVNE BROŠURE​

KLASIČNE BROŠURE DO 96 STRANICA

TISAK U VAŠIM ODREĐENIM BOJAMA

UV LAK ILI FOLIOTISAK NA KORICAMA

MALI FORMATI BROŠURA A6 ILI B6